Voor patiënten

Diabetes Zorgsysteem helpt!

Diabetes is niet te genezen, maar wel goed te behandelen. Zodra u de diagnose heeft gekregen, is het belangrijk dat er direct een goed behandelplan wordt opgesteld. Bij uw eerste bezoek krijgt u uitgebreide voorlichting en duidelijke uitleg over hoe u het beste om kunt gaan met deze ziekte. Voor een goede behandeling is meestal een verandering van leefstijl nodig. Anders eten en meer bewegen. Daarnaast kan het nodig zijn dat u medicijnen gaat gebruiken.

Bent u door uw huisarts doorverwezen naar het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland omdat u type 2 diabetes heeft? Dan bent u bij ons in goede handen! Het Diabetes Zorgsysteem helpt u om zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van deze stofwisselingsziekte. Dankzij ons sterke netwerk is de kwaliteit van leven voor diabetespatiënten inmiddels behoorlijk verbeterd en het sterfterisico al met de helft verminderd.

Het Diabetes Zorgsysteem onderhoudt nauwe contacten met de Westfriese Huisartsenorganisatie, het VU medisch centrum, het Dijklanderziekenhuis in Hoorn en de Diabetesvereniging Nederland. Door onze academische achtergrond zijn wij altijd optimaal geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen, onderzoeken en technieken.