Hoe helpen wij u?

Hoe helpen wij u?
Zodra u ons bezoekt, krijgt u uitgebreide voorlichting en uitleg over hoe u het beste kunt omgaan met diabetes. Voor een goede behandeling is vaak leefstijlverandering nodig: aanpassingen in uw voedingspatroon, bewegingspatroon en het gebruik van medicijnen in uw dagelijks leven.

Samen met uw huisarts en de specialisten van het Diabetes Zorgsysteem wordt een goed, uitgebalanceerd behandelplan opgesteld. Hoewel het niet gemakkelijk is, is het belangrijk dat u zich nauwkeurig aan deze behandeling houdt. Het Diabetes Zorgsysteem probeert u daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de diabetes en de gevolgen ervan zo goed mogelijk onder controle blijven en de mogelijke schade beperkt wordt.

Bij het Diabetes Zorgsysteem zijn alle aspecten van uw behandeling samengebracht. De begeleiding vindt plaats in een vertrouwde omgeving en uw behandelaars hebben nauw contact met elkaar. Deze hechte, overzichtelijke zorgverlening is de eerste stap naar het leren leven met diabetes. Het uiteindelijke doel is dat u zo goed mogelijk met type 2 diabetes om leert gaan.

Dankzij de effectieve samenwerking tussen de huisarts en het Diabetes Zorgsysteem is de kwaliteit van het leven voor diabetespatiënten behoorlijk verbeterd en het sterfterisico inmiddels al met de helft verminderd.

Elk jaar komt u bij ons voor de jaarlijkse controle, maar u kunt ons ook tussentijds benaderen voor een telefonisch consult of u kunt een vervolgafspraak maken.

U kunt de spreekuren bezoeken op verschillende locaties. In Hoorn kunt u ook een afspraak maken voor het avondspreekuur.

Verder verzorgt het Diabetes Zorgsysteem ook groepseducatie over diverse onderwerpen.